Saturday, September 20, 2008

Puppymills

Pust, har suttit med bockerna i flera timmar.
Var till stallet på morgonen och red Mr. Demon. Åt aven en jattegod cupcake som Anne hade bakat eftersom det var Gails fodelsedag for några dagar sedan. Skulle gått på en demonstration for puppy mills som LCA ( Last Chance for Animals) ordnar varje helg utanfor någon djuraffar men eftersom jag var tvungen att hamta A från tunnelbanan så hann jag inte. Jag hade namligen inte hunnit dit och tillbaka innan jag skulle hamta maken.
Puppy mills, for de som inte vet, ar hemska djurfabriker som endast anvander djuren till avel och avlar dem gång på gång på gång. Hundarna lever under hemska omstandigheter; blir inte omhandertagna på något satt, får ingen veterinarvård, aldrig en klapp, aldrig en leksak eller en mojlighet till ett karleksfullt liv. Den dagen de inte langre duger till att foda upp fler valpar, saljs de till en annan puppy mill, overges, saljs till ett laboratorium eller dodas. Pennsylvania raknas som ett av USAs storsta puppy mills områden dar många Amish manniskor foder upp valpar under vidriga omstandigheter. Man kan ju tro att Amish skulle behandla djuren val med tanke på hur de sjalva lever och hur fredliga de verkar vara, men nej -tyvarr inte. "De ar bara djur, de kan bo i burar" sa en Amish man i en intervju i People.
Ingen respektabel uppfodare skulle salja valpar till en djuraffar! Det enda sattet att stoppa puppy mills ar att inte kopa valpar från djuraffarer. Många manniskor ar inte medvetna om var djuren kommer ifrån och darfor ar dessa demonstrationer viktiga.
Har ar en bild från en annan demo.





Las mer på www.banpuppymills.com

No comments: